UNESCO-natuurschoon, rustige zandstranden en een heerlijk mediterraan klimaat, dat is wat Montenegro je biedt! Het verdient met klem de naam van ‘mooiste land van de Balkan’, en of je nu van een rustige relaxvakantie houdt, de natuur wil intrekken of historische steden wil bezoeken, in Montenegro zit je altijd goed.
 

Landen-ABC

Ligging op de wereld:
Aan de Adriatische Zee tegenover Italië. Het land grenst, vanaf de zee met de klok mee, aan Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië.

Ruwe indeling:
Het grillige binnenland van Montenegro wordt verdeeld in verschillende gebergtes. In het noordelijke deel van het land ligt het Durmitor-massief. Dit karst-gebergte is een nationaal park. Het Durmitor-massief is het hoogste gebergte van Montenegro. De hoogste piek is de berg Bobotov kuk met 2.522 meter. In het Durmitor National Park ligt de Tara-kloof, na de Grand Canyon de grootste kloof ter wereld. 

De hoofdstad:
Podgorica

De taal:
Montenegrijns

Munteenheid:
Euro

De seizoenen:
In het gebied rond de kust van Montenegro en rondom de Baai van Kotor heerst een mediterraan klimaat, verder landinwaarts heb je eerder een landklimaat. Het klimaat in de kustregio wordt hoofdzakelijk bepaald door de invloed van de Adriatische Zee. Die zorgt er onder andere voor dat het klimaat er zo goed als het hele jaar door aangenaam is. In de zomermaanden schijnt de zon er uitbundig en in de wintermaanden blijft het zacht. In het binnenland is het in de wintermaanden een stuk kouder dan aan de kust.

Montenegro praktisch

Reisdocumenten:
Om naar Montenegro op vakantie te gaan heb je geen visum of andere documenten nodig behalve je geldige identiteitskaart.

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil met België. 
Vanessa helpt je graag verder
Vanessa helpt je graag verder

Vanessa helpt je graag verder

Selectair Travelness

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Zwijnaardsesteenweg 11
9820 Merelbeke