Eco rondreis Noorwegen

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Ontdek Noorwegen op een ecologische manier, namelijk met de trein! Op de luchthaven van Oslo stap je op de trein en start in een comfortabele stoel je rondreis. De boottocht tussen Stavanger en Bergen zorgt voor een fijne afwisseling en rustpunt in de reis. Kortom, je kan op een rustige, ontspannen manier genieten van deze ongewone rondreis langs aangename steden en door de prachtige Noorse natuur. De trein brengt je op plaatsen waar je anders nooit komt.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Aankomst Oslo/Gardermoen

Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, en het beroemde stadhuis. Met je Oslo hop on/hop off ticket verken je snel de stad, terwijl je onderweg interessante informatie krijgt. Een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy kan niet ontbreken. Je vindt hier het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum en het scheepvaartmuseum.
 

Dag 2

Oslo – Kristiansand

Je neemt de regionale trein naar Kristiansand, en rijdt 4,5u door een gevarieerd landschap. Kristiansand is een belangrijke havenstad en ligt aan de monding van de Otra- en Tovdalselva-rivieren. Kristiansholm Vesting was in 1674 gereed. Het stadsplan is typisch voor steden uit die tijd: recht op elkaar staande straten, breed van opzet. De houten huizen, eigen aan Kristiansand, geven de stad een speciaal karakter. Een van de mooie bezienswaardigheden is de neogotische domkerk uit 1885.
 

Dag 3

Kristiansand – Stavanger

Rond de middag start je met een korte rit door het Zuid-Noorse landschap naar Egersund, waar je overstapt op de zogenaamde Jærbanen. Dit is een 75 kilometer lange panoramische kustroute waarbij je kan genieten van de prachtige natuur. De route eindigt in de mooie stad Stavanger. Deze actieve stad heeft een geschiedenis die terug gaat naar 1425. Nu is Stavanger voor alles dè oliestad van Noorwegen. Belangrijkste bezienswaardigheid is de Romaanse Domkerk uit 1125.
 

Dag 4

Lysfjord-Preikestolen

Gesterkt door een Noors ontbijt heb je vandaag een rustige dag. Om 10.00 uur vertrek je met de boot vanaf de kade naar het prachtige Lysefjord. Het fjord is bekend voor de bekende “Preikestolen” – een machtige rots die honderden meters boven het fjord uitsteekt. Rond drie uur ben je terug in Stavanger en heb je de rest van de dag de gelegenheid de stad nader te bekijken. Overnachting in Stavanger.
 

Dag 5

Stavanger – Bergen

Om 07.00 uur neem je de veerboot naar Bergen. De aankomst is voorzien om 12.30 uur. De rest van de dag heb je vrij om de pittoreske stad te bezoeken. Het historische gedeelte van de stad heet Bryggen en omvat de kade met de voor Bergen typerende huizen. Tegenover Bryggen ligt de beroemde vismarkt. Aan het einde van de Bryggen vind je de Rosenkrantz Toren en de Haakonshallen. Ontdek Bergen van bovenaf met de tandradtrein Fløibanen. Boven kan je uitstappen en in alle rust van het uitzicht genieten.
 

Dag 6

Bergen – Voss

Je neemt de trein naar Voss waar je 1u15 later toekomt. Bij aankomst in Voss haal je meteen je ticket voor de excursie “Norway-in-a-nutshell” op, dat scheelt tijd de volgende dag. Voss is één van de belangrijkste toeristenplaatsjes in Noorwegen, prachtig gelegen aan het Vangvatnet-meer. In het centrum staat de prachtige Voss Kerk als een fraai symbool van de gotiek. In Voss kan je de Haugursbanen, een kabelbaan naar Haugurskollen, nemen. Dit is een goed startpunt voor mooie natuurwandelingen.

Dag 7

Norway in a Nutshell ©

Vandaag vertrek je met de trein van Voss naar Myrdal. De route gaat over de beroemde Bergensbaan. In Myrdal stap je over op de Flåmsbaan. Het Flåm Station ligt op een hoogte van 2 meter, het eindpunt op een hoogte van 867m. De rijtijd naar beneden duurt 53 minuten en onderweg wordt op enkele plaatsen gestopt, zodat je foto’s kunt maken. In Flåm stap je over op de veerboot naar Gudvangen, die door het Aurland- en Nærøyfjord vaart. In Gudvangen wacht de lijnbus voor de laatste rit terug naar Voss.
 

Dag 8

Voss – Oslo

Je vertrekt naar Oslo, waarbij de hoogtepunten zich opvolgen. Je rijdt naar het hoogste punt van de route, Finse, gelegen op 1222 meter hoogte. Finse bevindt zich op het beroemde Hardangervidda-bergplateau, een gigantisch natuurpark. Geilo is een belangrijke wintersportplaats, terwijl je in het Hallingdal boerderijen ziet met wortels tot in de Vikingtijd. Via Drammen bereik je Oslo. Bij aankomst ga je op eigen gelegenheid naar je hotel voor de nacht.
 

Dag 9

Vertrek uit Oslo

Je laatste treinrit door Noorwegen gaat van Oslo naar Gardermoen met de NSB.
Gallia
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1769

per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • 8 overnachtingen
 • 7 x ontbijt in het hotel
 • 1 x ontbijt aan boord Fjord Line
 • 2 x diner in Voss
 • Vermelde treintrajecten
 • Rondje Norway in a nutshell(c)
 • Fjordcruise Lysefjord
 • Ferry Stavanger-Bergen
 • Retourticket Floibanen
 • Oslo hop on/hop off
 • Reisgids Noorwegen
 • Documentatiemap
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Vervoer Brussel-Oslo-Brussel
 • Transfers tussen station/haven-hotels
 • Niet vermelde maaltijden
 • Drankjes
 • Inkomgelden
 • Verzekeringen
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.